Midsommarnatt !
Visst låter det magiskt, midsommarnatt. För mig väcker det minnen från en svunnen barn- och ungdomstid då det alltid var vackert väder och man fick vara uppe hur länge som helst.
Ett speciellt minne härrör sig från en sommar som vi tillbringade i en skärgård i norrland med allt vad det innebär av mat, blommor, mygg, sill och nubbe. Hur "hurvet" det blev framemot morgonkvisten. Jag och en kompis hade bestämt oss för att inte sova på hela natten, vi berättade spökhistorier, sjöng "Drömmen om Elin" skrattade och flamsade. Jag har också ett svagt minne av några killar som vi spanat in. Vi fick förståss ingen nubbe men vi hade minst lika roligt. Fram på förmiddagen var vi så trötta att vi raglade. Jag kommer inte ihåg när och var vi somnade.

Denna midsommar blir det sänggående betydligt tidigare, ålderna tar ut sin rätt, eller är man förståndigare ? Kanske samma sak. Nu njuter jag av att hela familjen är samlad, och vi skrattar och flamsar, äter och hoppar i studsmattan, så lite har hänt. För er unga kan jag berätta att studsmattan inte var uppfunnen på "min tid".
Mina vovvar firar inte på något speciellt sätt, ja de fick ju lite rester från bordet, men de är alltid lika glada och busiga utan nubbe, studsmatta och spökhistorier.

Här är det !!


Äntligen !
Ja, äntligen börjar vi så smått att komma i ordning här på torpet. Det är därför det har varit så tyst på min blogg.
Det är inte hela sanningen förståss, kameran har inte heller varit ok. Men nu funkar den.

Vi stortrivs här ,nära till allt, skog, stad och promenadvägar och sist min inte minst, hundutställningar !!
Stället vi köpt här i Avesta heter Tråbacken, vilket namn, undrar hur det har uppstått ? Någon som vet ?
Enda nackdelen som jag kan se är alla dessa fästingar, i början var det verkligen riktigt otrevligt med dessa småkryp, men nu har jag vant mig och borstar bara bort dem på hundarna, plockar de som fastnat. Det är knappast någon mening att döda dem de finns i miljontals.

I morgon är det utställning här i Avesta, bara 10min. med bil, helt otroligt nära. Vi har oftast ca. 60 mil att göra innan man koimmer i närheten av någon utställning. Vi kan om vi vill åka hem och fika !!
Till kvällen blir det att bada, föna, borsta och putsa tassar på hundarna för att de ska vara riktigt tjusiga i ringen. Det ska bli så roligt att träffa uppfödarkollegor, prata hund och leta en ny drömprins till Titti !

RSS 2.0