Lite roar barnen !

image9


Jag måste bara lägg in den här bilden, den är sååå gullig !

Bilprovningen

image8Idag var vi till Järpen på besiktning av bilen. Jag brukar alltid passa på att ta med  någon av valparna när vi åker iväg på något "annorlunda", för att socialträna dem, om inte annat. Idag var det lilla Minas tur och det gick hur bra som helst. Man kan tro att hon fötts upp på en bilverkstad, ingenting bekom henne, tvärtom. Hon tassade runt, nosade och kikade på allt. Hälsade vant på personal och kunder, tittade intresserat på när bilen försvann upp i luften för en stund. 
Passade på att ta ett kort som tyvär blev för ljust ;))

Äntligen sol

image6

För första dagen på länge så skiner solen och vi kan vara ute länge utan att bli blå på näsan.
Så fort snön smält undan så låg gräsmattan grön där igen, precis som jag och hundarna vill ha det !
Det blev mycket bollkastning och jaga varandra, katten på råttan och råttan på repet, så att säga.
Först blir Jofsan trött sedan kommer Mina men sedan ingen, de andra kan hålla på hur länge som helst tror jag.

De vuxna hundarna har fullt upp med att vakta runt tomten från oknytt som cyklar, katter, andra hundar och mini människor, ja även fullstora sådana. 
Nu ligger alla i varsin hög och sover, det är nu man älskar dem som mest. Jag tänker på när mina barn var små och sov, då var de för gulliga och söta. Idag är de stora och skäggiga och inte speciellt söta och gulliga när de sover. Men jag gillar dem ändå !!!!  Älskar skriver jag inte idag, det kan vara lite känsligt om du förstår ??
Nu måste jag sluta, köket kallar !

Möten

I helgen var vi till vårt härliga Ljungdalen för att mötas och mötas och........ det var nämligen flera styrelsemöten, en bolagsstämma och ett årsmöte. Tänk vad tiden räcker till om man är effektiv !
Jag tror att Ljungdalen har flest föreningar i Sverige med tanke på invånareantalet.
Jag har räknat till att det kanske finns ett 15-tal ideella föreningar på ca. 160st invånare. Engagemang saknas verkligen inte.
Det är inte varje gång som det dukas upp till efterföljade förtäring med tilltugg, det var mycket uppskattat inte minst av mig som inte hunnit med att äta under dagen.
Sedan var det bråttom hem till Östersund innan läggdags, för att tidigt nästa morgon deltaga på en efterlängtad handlerkurs som tyvärr visade sig bli inställd !!!!!!!!
 Skickar med ett kort på lite smått och gott !


image5

Snöflingor

image4

I morse när vi vaknade doftade det snö, du förstår vad jag menar, svårt att förklara den speciella doften !
Kanske rent, klart och kyligt ? Det riktigt bet i ....... låren, jag var mycket lätt klädd för att så snabbt som möjligt få ut valparna innan de börjar kissa inne. Inga olyckor hade hänt, jag är så snabb, och sedan gick vi in, jag klädde mig lite bättre, raggsocker, mammeluckor under jeansen och en extra kofta. Efter frukosten tog vi vår sedvanliga långpromenad den här gången med vantar och mössa.

Snöflingorna virvlade runt i den isiga nordanvinden som låg på, härligt med rätt kläder !
Jag hinner tänka på både det ena och det andra under dessa promenader denna gång på mys pys med brasa i kaminen kanske lite varm glögg med mycket kryddor, men då vill jag ha saffransbullar också !
Vilken tur att jag inte fått ner Paradhanduken med tomtar på !!

Den Jämtländska våren är nyckfull som................ ja, jag vet inte vad ? Har du något förslag ?

Ringträning

image3


elle.belle.wordpress.comVi är ett gäng tappra själar som träffas en till två gånger i veckan för att "ringträna" ! För er oinvigda kan jag berätta att det inte handlar om träning inför dansen runt midsommarstången utan utställningsträning för hundar och matte/hussar inför kommande utställningssäsong. 

Upptakten var en inofficiell utställningen med en av mina ungtikar som precis börjat löpa, inte bästa förutsättningen, men ändå. Det SKA gå ! Det gick inte !
Jag gick runt med en livrädd och min kompis med en överglad variant, kan man bli det förresten?? Det tycker inte jag.
Nåväl, i bilen på väg hem, tittade vi varandra djupt i ögonen (inte hunden och jag) , här behövs träning !!!!!!!!!
Sagt och gjort, söndagen därpå lyckades vi få ihop några förväntansfulla hundägare som tydligen också hade "lite" problem, vi var inte ensamma.
Snön hade precis börjat smälta undan men vi lyckades hitta en bar fläck att springa runt på. Visserligen var det en vattenpöl där också men vi hundmänniskor väjer inte för sådana trivialiteter.
På tal om det, i början på min "utställningskarriär" var jag på en mycket blöt tillställning, inte kalas, såklart !
Regnet stod som spön i backen, trots detta så åkte jag, och trodde hela vägen att .......nu har jag min chans, idag kommer det nog inte så många pga av vädret ! Jag såg rosetter och plaketter tryckas i mina händer ,mig själv  flinande av lycka. Men det blev inte så, hundmänniskor skyr inte vädret. Det gjorde ju inte jag heller, så varför skulle de andra ? Förresten hundrna rastar vi i alla väder, såklart.

ps. Jag har lite svårigheter med kommateringen jag jobbar på det min man säger att det bara är att lägga in ett kommatecken när man behöver luft om jag har missat något så får ni några extra att lägga in där det behövs !
 , , , , , , , , , , räcker det ?


Vårkänslor !

image1


Vår är ett underbart ord som inte bara betyder att vi äger något gemensamt ,som tex. vår "välfärd", nej, ordet väcker sköna känslor till liv. Allt ska bli nytt och fräscht igen, man tar bara lite nya tag, ljuset är tillbaka ! Här uppe i norr låter våren vänta på sig längre än i söder, den är också kortare men i gengäld intensivare, allt ska vara klart till midsommar. Grönskande ängar , blomstrande rabatter och för att inte tala om alla djur som skall föröka sig.
Fåglarna fullkomligt gallskriker och det, gärna väldigt tidigt på morgonen. Om man låter sig irriteras istället för att gå upp och lyssna............ missar man hela poängen med våren, dagen är förstörd, man ser bara skitiga fönster, dammråttor och disken från igår. Nej, gå upp och lyssna, ta djupa andetag, vakna långsamt. Låt pulsen förbli låg och stadig, då kommer du att upptäcke att dagen blev längre så att du fick mer tid för fönstren, dammet och disken. Bra va ??

Mina valpar tycker också om våren och de har lärt sig att ta tillvara på dagen, de stiger gärna upp tidigt tillsammans med fåglarna. Valparna busar och skojar ända tills matte kommit upp så de kan få mat, sedan somnar de snällt  och kan sova jääääättelänge, de små liven. Jag älskar er !!

Också bilden !

image2


Ny på blogg, ny familjemedlem

Hej mina vänner ! Tänk att jag också fixat till en blogg på min sida !
Det har tagit några år för mig att förstå vitsen med blogg, om det nu går att förstå, men här är den och jag hoppas att du kommer att finna lite intressant läsning, kanske roliga, trevliga och spännande bilder.
Eftersom jag har några hundar så kommer den självklart att i mångt och mycket handla om dem men även lite tankar och reflexioner över.............. livet............hummmm !!

Jag och min man bor i Östersund (än så länge) med 5 hundar, tibbar och pappisar. Nytillskottet, pappisen Jofsan, flyttade in för bara några dagar sedan till äldste hundens förtrytelse. Hon kan verkligen titta ut mig, -är du verkligen riktigt klok, det var ju så bra som det var !!!! Nåväl hon har fått foga sig och lite mot sin vilja, så tyckte hon att det var helt ok bara efter några dagar. Hon har vant sig vid mattes "infall"
Lilla Jofsan eller Kajlas Exotica of Joy är en helt underbar skapelse, liknar faktiskt en kanin, MYCKET tuff, glad men också tillgiven. Vad månde det bliva ?
Tack Laila och Kaj för henne och tack för härligt bemötande och himlagod mat. Jag har försökt göra ananaspajen vid två tillfällen men inte lyckats få den lika god som din, Laila??? Undrar vad jag gör för fel :)
Jofsan kommer att få en egen sida och efterhand kommer det också fler bilder.

Hej Lena..

Här är din nya blogg:-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0