Främmande !Den här lilla godingen har varit på besök hos oss i några dagar.
En riktigt trevlig liten bekantskap som direkt fungerade i vår flock utan problem. Det var som om hon bott hos oss hela tiden, som du ser så är hon en riktig liten pussgoding. Hon heter Snufflan till vardags.Snufflan är en halvsyster till vår egen Crizpi !

Bästa, bästa vänner...

bara skalet tycks luggslitet...som det blir med åren.


Eller hur ?


Att spåra !

Välj en lämplig liten väg att utgå ifrån !
Gör ett rejält märke på vägen där du sedan går rakt in i terrängen, ca 10m.
Lägg ut lite gott eller favoritleksaken. Gå ytterligare rakt fram ca. 10m och
lägg ut godis eller leksak där också. Det ligger lite rökt skinka här !
Gå tillbaka i en vid båge och hämta hunden. Jo, det här spåret funkar bäst på hund.
Alltså inte försvunna tonårsbarn, äkta män eller pengar.
Här är min lyckliga hund Titti som letar....................................och se här är det !Det är lite spännande att se hur Titti totalt stängt av synen och bara går på nosen.
Godiset kan ligga bara 1dm. från henne, men först när hon kört nosen i det så reagerar hon !!
Det är i varje fall min tolkning.
Tack Erja för instruktrionerna, ser det ut som om jag gjort rätt !!!

MalvorVarje höst får jag en sån här vacker bukett av min mor !
Tack mamma !

Agility !Jag har varit på agility tävlingar i helgen med Jofsan och Crizpi. Så fantastiskt roligt att bara sitta och titta på, äta hamburgare och dricka kaffe. Jofsan tyckte att det var mest spännande när hundarna sprang igenom den liggande tunneln. Då gurglade hon långt ner i halsen av spänningen tills de äntligen dök upp från den liggande duken ! Då blev hon tvärtyst, -jasså var det en hund, tycktes hon säga.
Kul va ? Jag blev riktigt sugen att åtmionstone börja träna så smått, eller leka lite.

Verktyg !

Jag hade problem med e-posten, kunde ta emot post men ej skicka. Vad gör en amatör som inte ens lärt sig terminologin (stavas det så ?). Den är mycket bra att kunna om man ringer supporten.
Annars blir det grejen, mojen, runda hålet eller fyrkantiga hålet med en upphöjning, du vet. Sedan har vi routern och modemet, ja de namnen kan jag. Men vilken av lådorna är vad ???

Nåväl, jag tog mod till mig och ringde supporten. Först fick jag en massa information, koppla ur routern och sedan in med modemet, stänga av datorn, sätta på datorn samt vänta i 14 minuter, i kön. Telefonsladden var alldeles för kort, jag nådde knappt fram till tangentbordet. Dåligt ljud är det i den också, (telefonen) varför slänger man inte bort sån skit ? Visserligen börjar ljudnivån på TV:n också bli dålig. Men den är ju alldeles ny, den kan jag bara inte slänga bort. Det måste vara det nya digitala systemet som påverkar på något sätt.

Under tiden upptäckte jag att internet uppkopplingen inte fungerade !!!!!!!!!!!! Snart var det ju min tur !!!!!!!!!!!!!!!! Ve och fasa dj........ anam.....................a.
Vad gör man ? Jo, jag ropade ilsket på min son - kom och hjälp mig!

Han kopplade tillbaka routern startade om datorn och vips så fungerade internet, precis när jag kom fram till supporten.
Tack och lov.
Där fick jag reda på att det bara var att ta bort gamla inställningar och sedan skriva om dessa på inkommande och utgående e-post. Det är där verktyg kommer in, mycket märkligt. Hängde du med ?
Bye the way........................ det tar ca. 20 minuter att bli uppkopplade på internet om man kopplat ur routern.
DET var det ingen som talade om.


Här är en mycket trevligare sysselsättning tycker jag !

Antikrundan !Vi är ett gäng fräscha tjejer som rider ett par gånger i veckan, och då MENAR jag det verkligen, alltså 2 gånger i veckan ! (Fniss)
Vi har ridit i flera år nu, med vissa avbrott emellanåt ,på grund av än det ena och än det andra. Men på något sätt kan man inte slita sig om man fastnat för denna helt fantastiska, vad ska jag kalla det, sport, kanske ?
Den ger allt, spänning, omväxling, kondition, styrka och ja, .... allt faktiskt.
Vissa gånger går det riktigt dåligt och andra gånger bättre, man uppfylls man av en fullkomlighet, ett med hästen om du förstår vad jag menar. Det är helt enkelt obeskrivligt.
Idag var det en sån dag, det var vi överens om. 
Den kutryggiga damen längst bort, det är jag ! Närmaste ser vi en annan klenod men
med betydligt mycket bättre hållning !
Men hon fuskar med stretching och sånt !

Föremålet som hon med bra hållning sitter på heter Filip. Det är en häst, som enligt utsago skall fungera utmärkt för ändamålet. Ingen ålder att tala om, men skulle uppskattningsvis ändå kunna inbringa en slant vid försäljning.
Fin patina, osliten, utan skavanker men tyvärr svår att spåra bakåt i tiden då fadern är okänd.Och............. här har vi en annan diamant som verkligen  inte vill bli spårad bakåt i tiden. Hum...............
Hon borstar hästen i varje fall och resultatet blev helt OK.  Mer som ett bruksföremål då, kanske inte diamant.Här är hela gänget samlat efter en runda !
Vi syns till veckan tjejer !

1 årsdagen !

Tänk vad tiden går, idag fyller Tittis valpar 1 år. Vi önskar er alla GRATTIS på födelsedag, Titti hälsar speciellt, tror jag.
Ha en kul dag, Kara, Jill, Jim och Cilay ! Vi ser fram emot kort på er alla nu !Ett kort har jag fått på Jill, se och njuuuuuuut !!!!!!!!!!!
Vilken tjej, vilken utstrålning och karisma, "so very stylish"

Vill också passa på och visa hur kullsystern Crizpi firade med sin mamma.
En underbart härlig tur nere vid Storsjön !Ett riktigt fint höstväder faktiskt, ingen blåst och ganska varmt !

Vad har hänt !!!!!!!!!!!
Ja, nu förstår jag hur allt hänger  ihop. Inte så konstigt att blomsterprakten var så stor när vi kom upp från Avesta !
Hummm..................... 
Hundarna har inte bara skött gödslingen tidigare utan även trampat ner eftersom.
Jag som trodde att klimatförändringen nått  Östersund. Med allt vad det innebär, men framför allt mer värme och sol till fördel för växtligheten !!  Ha ha ha ha ......... Så det kan bli.
Men det är som lite fint ändå....... om man tänker efter liksom.
Ett riktigt genomtänkt arrangemang, det höga i mitten och markkrypande växter runtom.
Men jag ser inte skymten av rabarberstjälken, har grannen varit in och "pallat" ?RSS 2.0