Lycka !

Det här är lycka för mig......... bland mycket mer, såklart ! Men det här är alldeles nytt för mig, att plocka kantareller. Kände mig lite rik på vägen hem :)
Jag har fått blodad tand som man säger.

Nästa dag, återigen i skogen, men nu börjar jag att ta ut svängarna rejält. Så pass att jag gick vilse för en stund, hur är det möjligt undrar du säkert ! Så stor är skogen verkligen inte, men jag hade varit ute så länge och tänkte ta en genväg hem. Vovvarna, ivarjefall valparna började att bli rejält trötta såg jag. Blött och eländigt blev det när vi vek av från stigen. Fyllda krondiken, gamla kvistar, stubbar, stenar och sly. Svårfocerat med andra ord.
Lille Leo, blöt och uppgiven, jag får helt enkelt bära honom, tänkte jag. Stackars Maya såg inte heller glad ut, så jag lyfte henne också. Med en valp under vardera arm snubblade jag fram, blöt upp till knäna. Hur i hela friden kunde jag ta gympaskorna ??
Kände en liten lätt panik krypa efter ryggen, nej mobilen låg tryggt och torrt hemma. Jag tittade uppfordrande på Titti, Jizza och Crizpi, -visa matte vägen hem !!!!! Men de strök bara runt mina ben, så ingen hjälp hade jag där inte.

Efter en låååång stund, säkert 10 min. hittade jag den välbekanta stigen. Phuuu.... stackars vovvar !
Jag släppte ner valparna som glatt hoppade, sprang och lekte resten av vägen hem. Undrar om de var så trötta och uppgivna ????  Hum.......


Idag....

..tog jag som vanligt en liten promenad i skogen med vovvarna för att leta gula kantareller.

Igår glömde jag papperspåsen, eller glömde och glömde, jag hade inte en tanke på svamp. Men där stod de och lyste vänligt mot mig ! Plockade det jag såg, knallade hem stekte dem i smör med lite salt och lade på en brödskiva. Smaskens !
Nåväl idag hade jag både papperspåse och kamera med mig för att fånga skogens guld. Nu fick jag till det, tänker på WM i Berlin.

Det här är vad jag såg !!!!Inte en enda kantarell.  Typiskt, men turen var härlig och vi njöt i fulla drag :)På lingonröda tuvor......

Tänk att kunna plocka lingon alldeles runt knuten !

Det har jag och alla vovvarna gjort idag i strålande solsken. Mycket fanns det och fort gick det. Precis så ska det vara, lingon är lätta att plocka till skillnad från blåbär.

Oj, vad var det där som visslade förbi ? En kanin eller..?

Titti njuter!

Snart, snart är min nya hemsida klar. Äntligen ska Jizza få sin egna sida och...... även min lilla överraskning från Norge !!
Så titta in snart igen :)

Ronneby 8 augusti

För domare Dan Pålsson Helle blev Jizza 3:a bästa tikvalp med HP.
Så här fin är hon !!!
Snart, snart ska hon få en egen sida när jag fått ordning på min hemsida :)
Crizpi Fick Ck men placerade sig inte i bästa tikklass men snubblande nära ;)


Sätter in ett till kort så att det blir rättvist !!


Crizpi fick kanonfin kritik :)Svenstavik 1 augustiZ. Crizpi Crunch ett första pris med HP !
Kajlas Gisela BIR valp !!! Tyvärr har jag inget kort på denna lilla stjärna, men uppfödaren skall skicka kort.
Nu fungerar min e-mail också ;)

Ronneby nästa.

RSS 2.0