Nu var det länge sedan !

Oj, vad tiden sprang iväg så här runt jul. Men nu har jag tagit mig en stund ledigt för att skriva lite igen.En tidig kall morgon såg det ut så här, minus 28 ! Burrrrrr !!
Bara snabba rastningar av hundarna sedan in i värmen igen.

Solen orkar inte upp så långt ovan grantopparna, men vackert är det.Ett gäng Sibirian Huskys rastas utanför Ljungdalens hemslöjd, för att sedan ge sig av ut på vidderna igen.
Önskar att jag kunnat följa med.
En intressant pratstund fick jag med ägarna ivf. Jag måste medge att dessa draghundar fascinerar mig mycket.
Redan vid 8-9 mån. ålder kan man spänna dem framför släden och de förstår direkt vad som förväntas.
Trots att de jobbar så hårt i sitt liv så brukar de leva i 12-13år. Inga problem med höfter, ryggar eller knäleder där inte.
Dessa vovvar var mycket vänliga och keliga.

Vilka ögon !!!

Jo, jag kan också berätta att Crizpis lille hanvalp mår förträffligt, växer och frodas. Kort kommer när han öppnat ögonen.

Vilken helg !

Snön fortsätter att vräka ner, allt är vackert och rent. Nu känns det att julen närmar sig med stormsteg !


Titta så kul vi hade häromdagen !

Vi letade också efter en julgran !


Vi tog sikta på toppen, snart uppe !


Vilken utsikt !


Inte nog med det, på kvällen fick jag ett telefonsamtal ! Det var Lena Millqvist som berättade att "Skorpan" tagit sitt sista cert. på Stora Stockholm !!! Han tituleras nu SUCH Pearl Collection Super Seven !!
Grattis Lena, bra jobbat !!

Crizpi tog det med ro...... ni vet..... bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna :))
Till helgen hoppas vi på valpar. Det är sååå spännande.

Kärringen börjar bli gammal !

I morse tog jag min sedvanliga promenad med Titti, Gizza och Leo. Crizpi fick vara hemma med magen och Maya fungerade som sällskapsdam.
 
När vi kom hem hade jag hunnit bli lite hungrig, igen. Jag visste att det fanns risgrynsgröt i kylen, fint !
Men för att skapa lite julstämning till maten, tände jag ett par ljus i adventsstaken.
Tänk så mysigt det blev.
Jag slevade upp gröten på en tallrik, körde in snoken i kryddhyllan, man måste ju ha kanel till. Helst mycket, och det blev det. Men det doftande inte kanel utan CURRY. Lätt irriterad försökte jag skrapa av ytan, för att sedan tända ordentligt med ljus för att hitta rätt krydda. Vilket jag gjorde, nu doftade det mycket bättre.
I kylen stod mjölken som jag hällde upp i tallriken. Men den var misstänkt trögflytande..........
Just det, det var filmjölk !!!!!!
Det var bara att äta upp, MEN det var faktiskt riktigt gott !! Så nu har jag uppfunnit något nytt igen ;))

Nu går åren så fort att man inte hinner med att riktigt förstå det. Ja, alltså, att man behöver glasögon och mycket ljus.
Hum............. vid närmare eftertanke så kanske smaksinnet också trubbats av  ?

Julmarknad i Ljungdalen !Det är första gången som jag har haft möjlighet att besöka denna tillställning. "Mycket" folk, alla var där, men byn är inte stor, så jag kände alla som jag mötte. Trevligt !

Där fanns en hel del smått och gott, både att äta och pryda sitt hem med. Jag köpte förståss en lingonkrans att hänga på dörren. Men där fanns också en näverkrans..... den var jag spekulant på, men jag hann inte med, så jag fick snopet se den bäras bort.
Julsenap blev det också, du vet den där söta och riktigt starka.
Nytt för mig var ostsylt, en riktig delikatess visade det sig vara. Självklart blev det också en rökt fjällröding, mums.Inne i kåtan fanns det renkebab att köpa, visst ser det mysigt ut ?
Vi avsmakade också årets glögg med apelsinsmak, den var riktigt god. Men... godast är nog den vanliga röda tycker jag.

Ett par från Norrbotten har byggt en glashytta här i Ljungdalen och de visade sina alster.
Vad sägs om denna -Ljungdaling ?Hade man lust kunde man gå tipsrundan.... men det var svåra frågor !!Det skymde snabbt, men som tur var så fanns det lyktor vid varje fråga !


Gulligt !


Bullar på jäsning !

Nu är vi på plats i Ljungdalen efter drygt två timmars resa hit. Crizpi inbäddad i täcke i mattes knä myste och sov mest hela tiden. Väl framme konstaterade vi att det var kallt, mycket kallt, -20 grader !
Men herreguuud så kallt.
I Östersund var det bara 2 minus. Vi var inte ordentligt klädda kan jag konstatera. Husse utan mössa och vantar fick starta traktorn, sätta på bogserlinan och dra upp oss i vår bil. Det är rejält brant upp till lägenheterna och det var inte plogat !!!!! Vilket drama, Citroenen gick inte att styra och det var bara att hålla i ratten och hoppas på det bästa.
Det gick bra...phuuu.
Snabbrastning av hundarna och sedan in i stugvärmen. Packa upp alla grejer, det är inte lite. Fick jag med mig allt ? Valplåda, slöa saxen, tråd till navelsträngen, termometern, vågen, värmedynan, cellstoff, mjölkersättning (omutifallatt), foder, kamera, telefon, laddningssladden, datorn och så resten. Var det något jag glömde ?

Nåväl, objektet för min ömma låga sover mest, vilar och slappar, ovetandes om vad som komma skall ;)


Jo, jag har också bullar på jäsning, med russin i då. Det är mycket längesedan jag bakade, hur var det nu jag brukade göra...hum... jo, det sitter i ryggraden.

Degen är avsmakade och det var gott, ojästa bullar, mums !

Men ingen bakkavel hade jag, det fick bli en vinpava istället. Inget pärlsocker heller... blandade bara i lite vaniljsocker, för sött ska det vá. Nu återstår bara penslingen, oj hjälp, ingen pensel heller !! Men lite toapapper har jag (oanvänt såklart, vad tror du om mig ?) det knölar jag bara ihop, doppar i ägg och vaniljblandningen... sedan är det bara att dutta på bullarna. Hi hi hi... vad var det Kajsa Warg sa ?

Men bullarna blir mycket finare med pärlsocker.

Resten av hundgänget har fått ett litet ben att gnaga på !

En älgskånk, till allas förtjusning, utom Titti som tycker att den är skrämmande ? Konstigt, hon som var så duktig på spår i fjol ? Fast då var det en rådjursskånk, är det skillnad ?

Nu ska bullarna avsmakas, och du.... har du vägarna förbi så titta gärna in på en kopp java.
RSS 2.0