Väder, och väder...

Äntligen så har temperaturen börjat gå åt rätt håll. Det har blivit varmare och nu kan folk och fä röra sig ute i lagom takt.
Full fart är det i skidspåret, nja inga skidor blev det idag. Men vovvarna hade tokroligt. Leo hittar alltid något äckligt att bära och springa runt med, de andra kutar efter allt vad som går.
Snabbast är Crizpi sedan Leo och Gizza,  sist Titti. Den sistnämda har har några hektos trivselvikt, men det har matte tagit tag i nu. 

Rapporter har jag fått från lille Totte som charmar alla i sin närhet. I fredags var han med på jobbet och där skötte han sig strålande. Han älskar allt och alla och vem kan måtstå honom?
Full fart hela dagarna. Totte och Skorpan är de bästa av vänner och leker och busar som bara sjutton. Lena har nog händerna fulla nu ;)
Det ska bli så roligt att träffas i sommar på utställningarna. Ja, nu har man börjat planera in dem också, ett sant nöje. Förväntningarna är stora. Gizza har utvecklats enormt, hon är så fiiin, var jag lite partisk nu ?

Vecka 9, eller Stockholmsveckan som vi säger här i Ljungalen, genererar mycket jobb. Dagarna kommer att springa förbi och...... snart är det vår igen.Totte och Maya har flyttat !

Oj, vad det var länge sedan jag tog mig tid och skrev lite i min blogg. Men det är inte bara tiden som varit knapp, det har tagit alltför lång tid att ladda ner bilderna. När vi är i Ljungdalen så går det så trögt med datorn, här uppe på berget. Visserligen går det fortare nere i byn där skidshopen ligger men inte vill jag sitta där på kvällarna efter jobbet. Då vill jag titta på OS och mysa med vovvarna .... men nu gör jag ett försök.

Det har hänt en del, Totte, Zabizax Zaffran har flyttat till sitt nya hem. Jo det blev så att pappan fick hela vårdnaden. Inte för att Crizpi varit en dålig mor, men vi tycker nog att hennes intresse har svalnat betydligt.
Hon är en modern mor som tror på delad vårdnad. Efter 9 intensiva veckor vill hon ut och roa sig igen. Vem kan klandra henne ??? Hon har börjat på gym och kör GI-metoden. Allt för att komma i form inför badsäsongen, jag menar tävlingssäsongen.

En pojke behöver en fadersfigur, resonerade jag och Lena Millqvist. Nja.. om "Skorpan" är mogen att axla rollen får tiden utvisa. "Skorpan" är inneboende hos Lena och verkar stortrivas med servicen där. Totte är också van vid full uppbackning, serverad mat på bestämda tider, allsköns bråte och tvåbenta att gnaga på. Eller, om man är lat, bara bita tag i ett byxben och åka med.

När Lena kom för att hämta Totte försökte vi att ta lite kort på honom ! Det slutade med att vi låg dubbelvikta av skratt, han såg för komiskt ut. Som den där Duracell kaninen på batteri. Benen gick som trumpinnar, det spelade ingen roll om har stod på bordet eller befann sig i luften.


Så här blev det....


.. och så här-- men mest så här, vem hinner med när batteriet är fräscht ???Jo, här ligger han och laddar :)

Oj, oj oj, så söt man kan vara. Skäm nu inte bort honom allt för mycket !

"Maya" har också flyttat, till familjen Tegnander i Dorotea. Vad vi har saknat hennes goa, mysiga och härliga attityd. En helt underbar flicka  som har kommit till en härlig familj. Kan det bli bättre ? Hon behöver inte vara ensam, får följa med till jobbet eller stanna hemma hos morfar. Dottern i familjen kanske blir intresserad av tävling, agility kanske ? Det får tiden utvisa.

Ibland måste man som uppfödare fatta lite smärtsamma beslut, det visade sig att "Maya" har patella luxation. Så hon ska inte användas i avel. Men nu när jag vet att hon inte har kunnat få det bättrer så känns det bra.
Jag önskar er all lycka till i framtiden ! Vi hörs.

Se så stilig hon är !!!!

SYNTH UNION !

Vad är det kanske du funderar ?!
Jo, det är min sons och några klasskompisars nystartade syntband.De startades idag och avslutades idag. Underbart är kort, som man brukar säga. Men skämt åsido, det var deras projekt arbete.
Jag och en vännina var till Wargentinsskolans aula och lyssnade. Och tänk vi var inte ensamma, lokalen var halvfull !!!

På skärmen syntes något konstigt, som vdi en längre betraktelse såg ut som en naken kropp i en stol ??? Den såg lite äckligt ut tycker jag. Vet inte vad den bilden förde fantasin ??
Psykodeliskt... eller !!

Humm...... vad sysslar dagens ungdomar med egentligen.
När jag frågade bandmedlemmarna om meningen med bilden eller symboliken så svarade de att det var ingen mening alls. Så det så !

Vi fick oss många glada skratt och publiken ville ha "da capo", och det fick vi, av de lätt smickrade grabbarna.
Ibland är det bra att vara två.

Till våren tar min yngste son studenten, så att säga. Sedan är det slut på lekskolan och livets allvar tar vid, men tänk så många härliga minnen dessa ungdomar kommer att ta med sig ut i vida världen !!
Lycka till säger jag.


Dagarna börjar bli lite längre !

Tidigt i gryningen, precis när ljuset återvänder efter en natts sömn, passade vi på att ta en promenad.
Kameran var med liksom lite hundgodis, ifall jag skulle behöva något lite extra för inkallningen.
Det brukar vara en hel del hundar på det här promenadstråket, men kanske inte så här tidigt.
Idag mötte vi inte en själ.
Men ljuset var för svagt för att det skulle bli några fina bilder.
Med mig hade jag Gizza och Leo !

Ute på isen känns det tryggt att gå, så kallt som vi haft i år. Pappisar är svåra att se i snön, det är nog därför som de har färg på öronen ?


Till sommaren ska vi ta med fikakorgen, sitta här och njuta ! Det känns lite overkligt just nu.


Titta, är det inte, ja, gissa !

Totte har också varit ute idag, men bara lite, lite. Typ en minut så där. Vet inte om han riktigt uppfattade snön.

Ska jag våga ?

Med lite hjälp så fick tassarna smaka på snö för första gången.


Sedan fort in i till trygghet och värme.

Så mycket händer..

... och så fort det går ! Ja, bara för några dagar sedan sov Zaffran mest, men nu är det full rulle nästan hela dagarna.

Zaffran har varit på toa !

Det är mest lek och bus, och inte roligt när jag måste tillbaka till valphagen.Gizza leker mycket med honom, men tillslut tröttnar hon också !

Jag försökte göra bilden i svart/vitt, nja mycket återstår !


Mamma Crizpi blir också trött !

Leo hänger med !


Som du ser har jag lekt lite med inställningarna, inte så bra tycker jag. Men alla är vi barn i början.

RSS 2.0