Åh hej och hå.....

..vad det går, bland buskar och snår !


Full fart !


Idag kommer en valpköpare på besök, det ska bli så spännande att se hur "lille Rozzi" utvecklats !
Hur kommer det att fungera i flocken ? Jag har hört att han är en riktig tuffing, men det tar nog mina damer ur honom ganska så snabbt !


Varje dag !

Utställningar i all ära, som jag älskar, men det mesta livet med vovvarna är ren och skär vardag !
Jag är så lyckligt lottad som har möjlighet att tillbringa stor tid med dem. Jag vill ge mina hundar något speciellt var dag, något bara för dem, individ för individ. Jamen vilken generös människa kanske du tänker, nja, grejen är den att jag får dubbelt upp tillbaka !!!!!

Idag fick småttingarna (Maya, Leo och Jizza) följa med till Tasseborg, en hund och kattaffär här i Östersund som har allt jag behöver, dessutom underbar personal. Jag handlade lite hundmat, mager sådan, med tanke på Titti, som efter två kullar behöver tänka lite på figuren.
Det var många intryck för de små, lukt, syn och hörsel inte minst. Kunderna som kommer in älskar förståss hundar och inte minst valpar. Tänk vilken enkel och billig socialiseringsträning !!!

Men... sedan var det dags för mina två "vuxna" pappisar att hänga med på ett, för mig, nytt ställe här i Östersund.
Crizpi och Titti toknjöt.... sicken stor lägda, inga små stigar här minnsan.
Kolla in bilderna så förstår du hur underbart vi har haft det idag :)Växlande hög och lågt gräs där de hoppade som antiloper för att sedan sträcka ut i full galopp.Alla ni som har hund, vi är många, vet hur matte/husse njuter när vovvarna är så där toklyckliga.
Inte nog med det, de skötte sig exemplariskt. Det var lite trafik så att säga, andra hundar, joggare och cyklister.
Båda var klockrena på inkallningen, matte var faktiskt mest lockande. Det var som att de förstod att vara tacksamma ;)

Det blåste bra och titt som tätt stannade Crizpi och Titti till för att sniffa in dofter som vinden förde med sig.


Min alldeles speciella tjej, Titti, helt... underbar. Ingen utställningshund direkt, men har lämnat så fina valpar och med en alldeles speciell karaktär fylld med personlighet, klokhet och visdom.Lat !

Jag och käre maken brukar på söndagmorgnar lyssna på Mannheimer-Thunby. De sitter och småfilosoferar över livets småförtretligheter och mycket annat med lite pilimarisk humor. Förra söndagen erkände Mannheimer att hon är LAT, hon gillar att vara det och tycker att männsikor med fullspäckat schema bara är jobbiga !

Det har jag funderat över den gångna veckan, för jag insåg direkt att jag också är ruskigt lat.

(Lägger in en bild här så du fortsätter läsa, en lat sådan )


Hon sa också, att om hon hade ett företag, så skulle hon bara anställa lata männiksor för de jobbar undan arbetsuppgifterna snabbt så att de kan lata sig igen ! Precis sån är jag, det har jag till fullo insett nu !
En annan aspekt på dessa lata människor som jobbar snabbt, slarvar dom inte ? Nej, dom gör ju inte det, ofta har de lite låg självkänsla (pga latheten) och vill vara omtyckta av alla, då går det inte att slarva !!!

När jag lagar mat är jag otroligt lat, ids inte ens ta fram kokboken utan snor bara snabbt ihop något från ett gammalt minne i hjärnan, där var jag lite kul va ? Ibland blir det riktigt bra ibland mindre bra, men tänk så mycket tid jag fick över till att vara lat ! Samtidigt har jag också uppfunnit lite nya recept och ingredienser för att jag inte orkat åka och handla. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa.
Lathet är uppfinningarnas moder, tänk bara på hjulet, det var nog en karl som uppfann det !

När det gäller mina älskade vovvar kan jag också vara lat. Så här ligger det till. På somrarna blir det mycket hundutställningar så pälsarna badas, fönas och borstas en hel del. Det sliter såklart, därför så undviker jag allt bad under vinterhalvåret för att päls och framförallt huden skall få vila och återfettas. Alla hundar ställs inte ut under sommaren men då har de ju fästingmedel i pälsen, det ska man vara rädd om ! Eller hur ?

Det är också ren och skär lathet att ha hundarna okopplade på promenaderna, eller hur ;) Därför tränar jag mycket sånt med dem.Jag tycker om alla djur och studerar du dem närmare så upptäcker du att de är lata ! Tänker speciellt på hundar som jag lever nära och lärt känna in i detalj. Hundar är också lata av naturen, en tupplur är aldrig fel eller att slappa på sofflocket med matte. Det blir bara fart när något kul eller gott är på gång, som idag när Titti tog ett frivilligt bad för att leta stenen som jag kastat. Lite taskigt, det var ju så mååånga stenar och inte var det speciellt varmt heller.

Är DU lat ?

Kommer du ihåg...

Elsa Beskow och hennes underbara barnböcker....
Jag tänker på en speciell bok med småfolk som bodde i svampar ! Vad hette den ?
Hjälp mig !

Jag tycker att den här skogen påminner om den. Eftersom jag är en ganska usel fotograf så vill jag bara tala om att verkligheten överträffade bilden.

Nu kan alla hundarna själva plocka sina bär och de älskar verkligen blåbär. Det syns inte minst på det som kommer ut där bak :)

Det är så mycket spännande i skogen och mycket att göra och höra !


Titti fick ju prova på "spår" förra hösten och efter det har jag märkt att hon verkligen använder nosen när vi är i skogen. Hon gör stora utsvävningar, skrämmer upp fåglar, rådjur och en hare !!

Jo, det är sant, vi var i Ljungdalen förra helgen. Vi tog oss vår dagliga skogspromenad, denna gång utefter en liten grusad väg. Titti försvinner in i ett litet snår, jag och resten av flocken blir kvar på vägen, helt plötsligt skuttar en hare fram ur snåret. Alldeles framför mig, ingen kamera, Titti och flocken sätter iväg efter haren. Vilken otrolig fart det var på haren för att inte tala om pappisarna. Valparna gav snart upp och kom tillbaka men Titti, Jizza och Crizpi försvann som en avlöning runt kröken. Absolut ingen idé att skrika - KOM HIT !

Det går någon minut..... och se på sjutton, haren kommer tillbaka mot mig, inte lika fort. Stannar, tittar lugnt på mig och hoppar elegant in i skogen igen. Sedan kommer pappisarna, helt bortgjorda ! Titti spårar och spårar men där haren skuttade in tappade hon bort sig. Det var SÅ spännande, också hade jag inte kameran med mig !!!!!!Lite svårforcerat för mig, ibland !


Utställning Högbobruk !

Hej igen !
I helgen var vi till Högbo med husvagnen och alla vovvar för att ställa ut våra hundar.
Denna utställningsplats är en av våra favoriter, härliga grönområden för hundarna att rastas på och strålande sol. Nja, inte denna gång men det var ivf. uppehållsväder !

Lördag SDHK, domare Tuula Plathan
Kajlas Gisela, "Jizza" bästa junior med CK och slutade som reserv i tik konkurensen !!

Därpån tävlade vi mot alla andra juniorer i dvärghundsklubben och Jizza blev BIS 3 !!!!!!!
Gissa om vi blev glada. Jizza var på ett strålande humör och visade sig från bästa sidan, hon hade fått lega med matte i hennes säng i husvagnen. Det var så mysigt när vi kröp ner att hon spann som en riktig katt :)På söndag dömde Per Svarstad och där vann Jizza igen juniorklassen med HP, men vi gick inte vidare men hon fick mycket fin kritik.
Crizpi ställde vi också båda dagarna med första pris och inget mer ;( men hon har också fått fin kritik och skött sig utmärkt. Nu ska hon få vila från utställningar ett tag framöver.... så får vi se vad som händer. Vi tänker para henne på nästa löp, men hanen är fortfarande "ganska" hemlig ;))

Till veckan hoppas jag och tror att min nya hemsida ska vara klar för publicering. Hoppas att du kommer att gilla den :) Det kommer massor med nya kort.
Kennel Undimoon, Erja Warell har plåtat.

Vi har haft en underbar, rolig och trevlig helg i Högbo, där vi kumperat med William, Erja och Thomas ! Synd att säsongen lider mot sitt slut.
Några utställningar kvar före årets slut, men inget mer campande.
RSS 2.0