Djur och natur !

Djur och natur, igen ! Blir du förvånad ?

Jag har en bonnpion som slagit ut, den är förödande vacker och doftar underbart.
Annars är min trädgård sen i år ! Jersminen som blommade hysteriskt i fjol till midsommar, har i år bara några få blommor utslagna. Men det är skönt också för nu hinner jag med ;)


Idag har jag också varit ut på en ridtur på Islandshäst !!! Eller k
limakterieponny som en god vän till mig kallar dem !!!!!
Varmt och soligt har det varit, men det har inte bekommit dessa små starka hästar. Trav, galopp och tölt i en salig blandning. Helt underbart att glida fram i naturen. Vi red en hel del i skogen, i gyttja, uppför berg och på smala stigar, där mitt ben "fastnade" på en stor sten. Inte så skönt vill jag lova.
Men kärringen är av segt virke och fortsatte framåt bara;)

Efter turen var hästarna skitiga, törstiga och i behov av lite ryggmassage !
Så här såg det ut.Yrsa heter hon som driver stället, det här är hennes Border Collie som hon har stor hjälp av när hästarna skall samlas in. Betesmarkerna är enorma, det kan ta uppemot en halv timme att hämta hästarna, ja kanske mer.
Leo o Titti valparna !

Nu har de små kommit efter ett långt förlopp ! Titti tog god tid på sig den här gången och har kämpat bra. Trots detta så gick allt fint, valparna är pigga, hungriga och blinda, som sig brukar !
Först en liten tjej och sedan 3 killar. Lite osäker på färgen på den ene hannen, får se om han blir trefärgad, resten är ivf vit/röda.Nu vet ni var jag kommer att sitta ett tag framöver.

Utställningen i Avesta !

Svensk vinnare gick i år i Avesta och självklart var vi där.

Ända in i det sista var jag orolig över vädret. Alla kommer väl ihåg fjolårets utställningshelg.
Ihärdigt regnande i dagar (veckor) hade gjort utställningsplatsen till gjyttjebrottarnas paradis.
Maskarna låg och flöt inne i utställningstälten, tillsammans med hundar, burar, folk och annat allsköns bråte.

MEN, i år sken solen och värmde gott !
Det bästa med denna utställning är att jag bara har 5 min. med bil och sedan är vi framme.
Det kan inte bli bättre. Crizpi, Gizza och Leo var med. Crizpi för att dammas av inför ev. framgångar i ringarna. Gizza och Leo tävlade. Båda var på ett strålande humör och skötte sig suveränt. Jag tror att båda gillar att visa upp sig ;)

Totte (Crizpiz son ) var också där och det blev ett kärt återseende. En otrolig liten vovve med härlig attityd och utstrålning. Jag passade på att pussa lite på honom men han ville helst ner på marken och skrämma Varghundar. Ja, det passerade två stycken och han flög fram, viftande på svansen och skällande. Hundarna flög upp i luften och hamnade (nästan) i mattes knä av ren skräck. Sedan skyndade de vidare. Det var en syn för gudar vill jag lova !

Men han är inte bara tuff han är sagolikt fin också ! Titta här


Det här blev bästa kortet på bordet..... också kisade han ;(
Han är nu ca 5 mån.Här kisar han också. Men jag kan lova att solen sken !!Men vad ser han nu ? Det var inte helt lätt att fånga denna fjäril på bild kan jag säga. Så mycket liv i hans kropp.Men titta hit då !!!!!Så ska det se ut !
Mormors pussgurka ;)
Inte så lat !

Nu har jag tagit mig samman, varit iväg och inhandlat lite mer att plantera. Nej, jag ger mig inte.
Men nu har jag köpt utomhusväxter att plantera i krukor. Min käre make älskar träd, vilket resulterat i ädelsyrén och ett plommonträd.
För att skydda dessa mot hungriga djur har han planterat fruktträden i hundgården där vi har ett hyfsat högt staket. Där växer nu körsbär-plommon och äppelträd. Men när snön lagt sig är det inte SÅ högt.
Så nu har rådjuren lite att bita i till vintern.

Titti som väntar valpar i nästa vecka mår hur bra som helst. Hon har börjat "boa", samlar stenar på hög, vaktar och vårdar dessa ömt. Vilken underbar mamma hon kommer att bli !
Här spelar utseende inte någon roll, allt blir älskat.

Mina härliga klängrosor är utsatta för massivt lusangrepp så nu har kampen börjat !
I nuläget verkar jag vinna, men, men....... en del blad har bruna prickar ! Vad kan det nu vara ?????
HELP !!!!!!

Lat !

Jag blir så lat och trött när det är för mycket att göra.

Här i Avesta har allt vuxit något alldeles enormt, speciellt sånt där hårt och starkt gräs som det är helt omöjligt att få bort. Hundgården såg inte kul ut. Det tog 3 timmar att fixa till den.
Sedan letade jag resterna av det vi satt ifjol. Rosor, höstflox, buxbomen (vet inte hur det stavas), pionerna och så lite till. Tycker nog att resultatet var hyfsat, men mest stolt är jag över att vi lyckats ha ihjäl en syrén !! Det är nog en bedrift. Den drunknade. Skicka en till AnnSofie.

Om det blir en riktigt torr sommar så växer det inte så mycket har jag räknat ut. Vi har egen brunn så det är bara att vattna då. Jo, den är DJUP !

Nu borde jag vara ute i trädgården och lugnt och metodiskt arbeta mig fram till lavendeln. Men det är så mycket, så mycket gräs ivägen. Jag avreagerar mig här istället.
Kanske man skulle ha flyttat till en färdig trädgård och bara rensat lite ogräs, men här är det planering som krävs och sedan tar det hundra år innan man ser resultat.

Tänk vad fint med en blodlönn till vårt vita hus, eller varför inte ett par tre stycken. Hur lång tid tar det innan de är hyfsat stora ? Någon som vet ?
En björk allé är himla vackert men guuud så mycket löv att kratta. Undrar om det går lika bra med lärkträd ? Den har väl barr och är grön året runt ?

Oj, oj, oj, så mycket man måste fundera på när man anlägger en trädgård. Nu tar jag en kopp kaffe och tack för att du lyssnade. Nu känns det lite bättre.

RSS 2.0