Pysseldag eller kväll

Eftersom jag började jobba tidigt idag så blev det stallet på kvällskvisten. Inte så vanligt för mig.
Catch fick lite kraftfoder och sina mineraler som vanligt och sedan blev det borst och rykt för hela slanten. Avslutade med lite massage också. Det sistnämda har han verkligen lärt sig att njuta av.
Jag tänkte stretcha hans ben också men min rygg sa ifrån. Jag ska till VC i morgon, jag tror att det är någon diskbråckshistoria som jag har fått en "släng" av. Svårt att sova på nätterna då smärtorna väcker mig varje gång jag ska röra mig.

Inget nytt under solen ivf.

Tyvärr så missköter sig min left brained horse vid utfodring. Igår hade han sparkat sin hagkompis i magen när det var matdags !!!! Vad gör man ? Självklart hårdare rutiner, det får absolut inte hända en gång till. Tänk om det skulle ta på ett ben ! Orkar knappt tänka tanken, det hände för några år sedan på stallet, med en mycket tragisk utgång.
Inte kul nu.


Lek med bilder !


Indianhäst !


Genombrott !!

YES!Det var i ett ivrigt snöande, som Frida idag, lugnt och sansat tog upp Catch i en liten galopp !

De 3 sista träningarna har vi (hon) tryckt på lite knappar som verkligen har gett resultat.
När vi började med det så sa Frida- Nu ska vi se vad som händer på 4:de dagen.
Idag var det 4:de dagen, han travade låg och lång med lite slack i repet, hon sätter in lite energi och vips började Catch galoppera några steg. Inget bråk och tjorv och tjolattjo fladdring.
Måste kanske förtydliga och säga att vi longerade honom :)

Bilden ovan är på Frida och Marksman, hi hi .

När Frida pratade om 4:de dagen fattade jag ingenting. Vad skulle hända då, alltså ?
Nu vet jag. Galoppen har varit akilleshälen för Catch, han har inte riktigt vågat släppa till. Mentala bromsen har legat på.
Gissa om Catch fick godis och beröm och... VILA !
Vi nöjde oss med det.

Men sen frågade Frida om jag inte ville följa med till Bredsjön och rida Marksman, ville ?
Ha ha -Får jag ?
I vanlig ordning sken solen där och vi sadlade på, hon Sören och jag Marksman.
Underbara ridtur, alldeles för kort, men både jag och Marksman är ju lite till åren ;)

Marksman visade sig på bästa humör och gav mig trav, slutor och öppnor. Hur lätt som helst med lite instruktioner från Frida.

Lite jätterädd blev jag när plogbilen kom !!!! Men det gick bra, rama in, djupandning och hoppas......... YES !Min söta ponny !

Dagarna rinner iväg !

Det är ett tag sedan jag skrev och det beror inte på att träningen har uteblivit, det har egentligen inte hänt så mycket. Eller så har det hänt mycket !

Catch började bli mer och mer otålig och bet på repet hela tiden. Visst gjorde han snällt det jag bad om men...
Då funderade vi till eller rättare sagt Frida. Är han trött, han är ju bara 4 år snart !
Kanske han får nya tänder ? Träningsvärk ? Vårkänslor !
Inte ville han stå stilla när jag klängde på honom heller, och en gång "skakade" han av mig. Inte så svårt, jag låg på honom ;)

Efter ett par dagars vila "kände" Frida på honom, tydligt och bestämt. Hon vet vad hon vill uppnå och är så mycket snabbare och tydligare än jag. Det trycktes på många knappar, protesterna kom som ett brev på posten. Men han lugnar snabbt ner sig, tack och lov för en sån häst, eller ponny !!!!!! Hon ställde störra krav på formen vid longeringen, låg och låång. Jobbigt tyckte Catch.
Efter 2 träningstillfällen på samma sätt så hade jag idag en helt fantastiskt kompis. Jag som har tyckt att han har varit det hela tiden !!! Men hur underbar kan han bara bli ?
Idag var han lugn, pigg, nyfiken, uppmärksam när vi tog vår lilla promenad. En bil körde förbi alldeles för fort. Catch verkade inte ens märka det.

Efter träningen hoppade jag upp på honom från pallen, jag låg på honom och han stod blickstilla hela tiden. Uppmärksam men inte mer.  Oh boy, genom brott eller ?

Jo, jag kan ju berätta att stallchefens barnbarn Odin också har suttit på honom, på stallgången :)
Hur gulligt som helst. Måste bara ta med kameran och fota nästa gång. Han väger kanske 15kg, det var helt ok tyckte Catch. Om han nu märkte något.

Spännande att se vad jag har för Catch nästa gång.


Dag 21

Vilken perfekt dag i trevligt sällskap av hästar, Frida och Mia !
Milt och strålande solsken.
Jag och Mia mötte upp Frida och Marksman i Bredsjön. Frida och Marksman bjöd på 4 savvys.
-Oh boy !Barbacka med halsring, mjuk och följsam häst i alla gångarter. Kan det bli så mycket bättre ?


Marksman i hagen med sin kompis Sören, som inte ville vara med på bild ;)


Liberty !


Belöning !


Efter uppvisningen bar det iväg hemåt till Lögdön. Jag och Catch tog vid med våra övningar.
Min ponny är lite trött nu men visar villigt upp allt han kan. Planen framöver är att jag ska klänga och klättra och sitta på honom. Liten paus i Parellin till förmån för insittning, men hans dagsform får avgöra såklart.- Hum vad är det här då ?

-Går det att äta ?


-Nja, jag avstår !

Perlina tittar nyfiket på !

Äntligen....

... i sadeln. Tack Frida för att jag fick rida mr M idag. Åhh så häftigt, vilken super trevlig häst.
Nu får jag tänka om helt och bara "go with the flow". Han kan allt, gör jag rätt så blir det rätt.

Inledningsvis så gjorde jag inte rätt, vi kom ingenstans..... Marksman stod och tryckte vid matte och jag satt som ett frågetecken på hans rygg. Hur då höja energin ? Tyckte att jag gjorde det, men tydligen inte. Han kände verkligen in mig - ska det vara så här ? Tillsist kom vi iväg i en trevande skritt, som blev en trav och vi svängde så fint åt höger och vänster :) Mjukt och lätt, det är den här känslan som jag vill ha. Ingen brottningsmatch bara ett lätt stöd i munnen, på hästen alltså.
Tänk när jag och Catch är där.

Vrålhungrig när jag kom hem, köttfärssås med ris och till det mjölk med knäckebracka. Det är mat för hästtjejer det.Dag 20

Gårdagens träning, lille Catch fortsätter att överraska mig. Han är pigg och alert, vill leka och busa med mig.
Jag tänkte att vi skulle ta en promenad från A till B. Men det var TRÅKIGT tyckte Catch.
Han är verkligen en unghäst och det märks mer och mer. Så jag lekte lite med honom, flytta undan, undersöka kvistar, brevlådor och snön. Då helt plötsligt var han med mig och det gick lite bättre.

Lite klaustrofobisk blev han också, det har inte hänt tidigare, men det löste jag med Fridas hjälp.
Nu flyttar han undan bogen lätt som en plätt och "kör" inte över mig. Circling games klarar han själv nu. Energi upp = öka farten, energi ner =minska farten.

Spännande att se vad jag har för häst idag !Min finaste Harald i somras. Lycklig var han allt.

Dag 19 eller lite varmare !Hittade ett kort på en gräsligt söt valp a la Zabizax. Han är stora killen nu, 2 år.
Den minsta valp som jag fött upp. Hur tuff och framåt som helst, det hänger inte på storleken.


Mamma Crizpi i bakgrunden. Hon finns inte med oss längre, undrar om hon har träffat Harald ?
Det är så underbart med djur men så sorgligt när de lämnar oss.
Inte tänkte jag bli sentimental, jag som haft en riktigt rolig träning med Catch idag.
Men livet går vidare och tur är det. Tänk så mycket roligt man haft med dem.


Bilen har varit ett litet orosmoment sedan jag upptäckt hur svajig den är ibland. Men nu har vi bytt framhjulslager, varit på besiktning och vips så är den som ny. Skämt åsido, den gick rakt igenom bes. inget glapp eller något annat. Det är tydligen bara halt så här års ?!

Igår kväll tittade jag på DVD med Pat och Linda Parelli och blev ändå mer inspirerad. Nu vill jag HA... alla möjliga attiraljer till mig och Catch när vi leker. På träningen idag fick ett hinderstöd fungera som ett litet hopphinder. Den var mycket spännande att slicka och bita på. Sedan att det gick att hoppa över den var också himla massa roligt.
Slalom 8:orna gick som en dans, tjo o tjim i holken ! Matte börjar bli lite spänstig i huvudet, övning ger färdighet som bekant.

Catch kan nästan stå och sova när han får vila mellan övningarna men så fort jag ber om något så slår han på knappen. Är pigg och intresserad. Nu kan jag verkligen se att han trivs med att använda huvudet och kroppen.Dag 18

Himmel och hangarer vad kallt det var idag på träningen, mina fötter var som isbitar.


Från Ljungdalen.

Vi var inte där och tränade men jag gillar fotot.

Träningen, ja, superduktiga Catch fattar som vanligt för snabbt. Jag står där och trasslar med repet och sticken och han får v ä n t a !!! Han kan öka och minska volten i båda varven i skritt och trav. Han kan köra slalom mellan pinnar i både skritt och trav. Går undan sidvärtes i båda varven, fina slutor och öppnor utefter staketet.
Han går snällt fram till uppsittningspallen och jag hoppar upp i hängande position från båda hållen.

Men jag...... jag kan inte hålla i ett rep och sticken samtidigt. Simultanförmågan är lika med 0.
Jag blev så frustrerad vid slalom övningarna så jag måste ta till mitt hemliga knep. Säga fula f och k ord som får mig att börja skratta :) Jag en fin liten tant i mina bästa år. Umm så är det ibland. Frida sa -Interesting !
Nu undrar du säkert hur jag kan veta att han kan slalom, jo, Frida tog över. Hon har ordningen på sin kropp, energi, repet och sticken. Sedan körde dom, lätt som en plätt. - Oh boy !

Som avslutning stod vi och skrattade en stund och Catch fick en smällpuss på nosen. Usch tyckte han om det, men han blir nog van, vad det lider ;))

Min ponny är så wonderbar minsann.

RSS 2.0