Somrigt !

Idag tittar jag bara till Catch som igår fick komma upp till skogen och sommarbetet. Han och flickorna blev så glada, nu är det slut på svältkosten ! De rev lite gräs här och där, sprang lite hit och dit, trodde inte sina ögon, MAT överallt. Vilket paradis för en häst !

Det blev en riktig belöning efter gårdagens slit, sadel, träns och joggingboots på. Sedan bar det iväg till ridbanan där det blev lite longering i skritt och trav. Fia sadlade av och klängde sedan på honom från båda håll, det gick så bra att hon satte sig upp. Vi skrittade honom upp och ner längs långsidan. Toppen duktig kille, inga problem alls. Men lite nervös blev jag som den mamma jag är, inget får hända Fia.

Det nöjde vi oss med, på med sadeln igen och vidare promenad till Lögdö bruk. På hemvägen var lillkillen riktigt trött, snubblade sig fram. Det är inte bara jag som har katastrofal kondis.
Det blev mycket promenerande för mig och det värkte duktigt framför Tvn igår, men jag måste bara se Loreen.
Vilken härlig låt och underbar artist, grattis säger jag lite enkelt :)


Lasttränat

Med hjälp av min man har vi lasttränat idag igen. Vill bara tala om att när jag stod där inne och lockade på Catch så gick han på direkt !!!
Men han backar försiktigt ut när det är slut på grön gräset som jag dragit av åt honom. Det växer mer därute.

Titti sprang i vanlig ordning alldeles för nära, så hon fick spana vidare i bilen. Hon visar glatt att hon mer än gärna "går på transporten" Hon är så duktig hon.

Annars så har jag varit till sjukgymnasten idag och beklagat mig lite. Så smått får jag börja träna med min vänstra arm. Men det känns :(
Fagra maj !

Så äntligen verkar det som om vi kommer att få sommar i år med. Tack !
Soligt och fint och björken slog ut på bara en dag. Det blir inte så mycket bättre. Däremot vill jag bli så mycket bättre, NU !!!!!! Sjukgymnasten har ringt..... äntligen.  Jag måste komma igång med träningen, jag är ute och promenerar varje dag men ryggen är alldeles stel och ovillig. Nä slut gnällt.


Det som är roligt är det som händer med vår lille Catch. Min man har lasttränat pållen och det gick åt typ 5 kg morötter en klicker samt massor med tålamod. Men på gick han, både idag och igår. Kul !
Vi lånar C:s gamla finka som är trång och mörk, går han på den går han på vad som helst. Idag hittade jag den lilla frontdörren där jag gick in i och lockade på honom, vips rakt in !!! Det kunde jag väl ha tänkt på tidigare ????


Bildbeviset :)


Husse ser nöjd ut om än lite svettig, Catch ser ut att kunna må bättre men han är inte svettig han !

Hittade en ny stretch övning för din häst.Fia har tränat tränsning och sadel, det sistnämda är ju inget nytt men vi går långsamt framåt. Hon visade mig ett sätt att stoppa in bettet utan träns, lite ovillig i början men sen gick det bättre.
Mer träning på fredag och lördag ! Hoppas att solen skiner då med !!!

AR och Fia med Catch, hi hi hi....

I helgen har det varit kurs med Katrin Wallberg från Vännäs. Ridakademin i norr. Jag är fylld av nya kunskaper och insikter. Hon är riktigt bra på alla sätt. Strukturerad, tydlig och sist men inte minst, kunnig inom sitt område.
Hon har tänkt på allt, förstår frågor och kan förklara. Har du lust och möjlighet, missa inte hennes utbildningar.

Mycket frustrerande att inte kunna rida och försöka praktisera sina nya kunskaper ! Tänk att styra hästen med sina stortår, de ni :)
Allt känns glasklart och logiskt i min lilla hjärna, men jag vet att när man väl sitter på hästen och han rör sig då "ramlar" mycket bort.

Tack kära kurskamrater för att jag "slipper" allt jobb runt en sån här kurs. Matlagning och städning ex.
Bara sitta och slappa för mig !!!!!


På eftermiddagen hade jag dejt med Catchs nya tränare, Sofia Jungdalen, en ung hoppryttare ! Hon får den stora "äran" att rida in honom eller vad man nu ska kalla det. Men du förstår vad jag menar.
Hon har lärt känna honom succesivt genom lite längre promenader, gjort start och stoppövningar, lite jogging blev det oxå igår.
Det är så bra för hon har ett litet schema som hon går efter. Men det får ta tid har jag sagt, så vi är helt överrens.

Hon är också öppen för min inriktning AR, akademisk ridkonst, så nu har jag renskrivit lite som jag lärde på kursen. Självklart får hon jobba med Catch på det sätt som hon känner sig bekväm i.
Lite löshoppning kanske vi lägger in vad det lider. Ska försöka ta med mig kameran och fota lite, men jag är ganska svag och orkar inte släpa på den än.Yes !

Nu är vi på banan igen !

Jag har "hittat" en tjej som heter Fia och som kommer att rida in min Catch i sommar. Det känns mycket bra. Vi har träffats ett par gånger och hon har bekantat sig med honom.

Idag tog vi en promenad tillsammans i survädret men det gjorde ingenting för humöret var på topp. Fia har en liten kille på 5 år och vi var rörande överens om att maskarna på vägen ska räddas till varje pris !

Till helgen bevistar jag en till kurs på Lögdö ridakademi, den handlar om sitsen, tänk vilket teoretiskt proffs jag blir. Kul blir det allt. Träffa likasinnande och bara prata häst.

Det händer lite nu, kommer ihåg hur hopplöst allt kändes för bara 4 veckor sedan. Visserligen får jag lite värk men jag tror att det bara är träningsvärk. Det gäller att lyssna på kroppen och vila när den säger till.


Livet fortsätter !

Nu vet väl alla att min ursnälle kompis, tillika ponny, slängde av mig och jag hade oturen att landa på nacken. Det resulterade i en lååång konvalecens men nu är jag snart tillbaka igen.
Vill tacka alla som hjälpt mig, inte bara med Catch under denna tid. TACK från mitt hjärta ! Utan Er hade jag mått ännu sämre. Men jag har också fått hjälp här hemma, första tiden blev jag matad ! Tänk er det.
Tack för att ni orkat lyssna, trösta och stötta.

Anette som matade mig med den godaste apelsin, på sjukhuset, kommer jag speciellt ihåg ;)Puss på dig !
Mia som tog med mig till Parelligänget, Frida som höll mig sällskap och hjälpte mig på akuten i många timmar, och efter min hemkomsten skjutsat mig till stallet, lekte med Catch osv.
Carina "stallchefen" som utan knot skött markservicen på stallet.
Min älskade syster Anna-karin, min bror Christer och mamma. Mina två pojkar, undrar om jag glömt någon, listan kan göras lång.
Jo, sist men inte minst min man Tore !

Nää, jag känner mig inte rädd utan fylld med framtidstro. Jo, jag vill fortsätta med min Catch, men börjar lite försiktigt med Geifa i skritt på lång tygel. Sedan ska någon annan rida in honom, jag återkommer om det.
Kul ska det bli !!
RSS 2.0