Vintertid eller normaltid
Vackervädret fortsätter och jag och Catch också.
Läxan denna vecka är att efter 4 steg sluta, övergå i en öppna i 4 steg osv.  Jag tycker att det går mycket bra men.... nu måste jag visa upp det för någon med vidvinkelseende. Så jag inte befäster något som är fel.Maken plåtade och hade fått noga instruktioner om när han skulle knäppa. Inte lätt för ett otränat öga. -När inre bak lyfts ska du knäppa ! Han var tapper ;)Jamen titta nu blev det rätt, knäppt alltså !

Efter träning blev det lite myspys i skogen.


Den här bilden tycker jag om, synd att den blev suddig.Lite uppför.


Sen oktobermorgon

Ännu en underbar morgon i strålande sol, kan det bli så mycket bättre ? Att jag och Catch fick en härlig kontakt idag gör inte saken sämre.
Letade efter kameran men hittade den inte så det får bli lite sommar bilder mellan varven.Jag ska träna för Carina ikväll så det blev lite lätt Parelli idag. Tillbehör har jag fått låna av Frida, tack !
Nu åker joggingbootsen på för jämnan, vilken skillnad det har blivit för honom med dem.
Förvånansvärt lätta att få på, undrar om de blir rätt påsatta ? Jag har aldrig använt sådana förr.

Lite bilar mötte, vi men annars stilla och fridfullt endast några skator som skrek. Promenaden fortsatte upp mot Kontorillen där vi vek av på en skogsstig, oj vad han gillar skogen, nosar och suckar av välbehag hela tiden. Frostnupen Ljung verkade vara en delikatess.

Parelli övningen bestod i att jag skickade fram honom en bit och jag själv gick i höjd med hans rumpa. Han lyssnade fint och stannade när jag bad honom, det har jag haft problem med.
Vänstra sidan funkade bäst.Catch i samspråk med Katrin, en kursdag i augusti, tror jag att det var ?

Vi var väl ute i nästan 2 timmar, varmt och gött. Väl tillbaka på stallbacken drog jag av honom en gång till med ryktstenen, oj vad han fäller. När jag ändå var i farten åkte skägget också samt lite ansning på öronen, som vi säger på The Body Shop - Ser man fräsch och pigg ut så känner man sig också fräsch och pigg ;).
Han är en riktig liten livsnjutare har jag upptäckt. Idag när jag kliade honom på halsen la han för första gången sin haka på min axel och suckade. Så stod vi, stilla en stund, och bara njöt.

Han kan vara så underbar och så...... underbar !


Carina visar vägen över bäcken.

Parelli

Idag har jag och käre maken irrat runt på olika affärer och tittat på köksfläktar och mosaik till köket. Det snyggaste var förstås dyrast. Jag blir så trött i huvudet av att titta, tänka och fundera. Lunch på IKEA, gott och prisvärt, vad kom jag hem med ? Jo, ett nytt regntäcke till Catch en lampskärm och en julkaktus.

På eftermiddagen provade jag och Catch på Parelli för första gången. Frida heter vår instruktör, hon visade i förra veckan, med sin häst, hur lätt det kan vara. Idag var det vår tur.
Samspel och kommunikation är KUL, allrahelst med sin egen lille grabb. Ja, nog gick det bra för vi fick mycket beröm :)) Han är känslig och lite introvert men han vaknade till när Pillerina, i hagen längre bort,  ropade på honom - Kom, kom här är det mycket roligare !
Nåväl, det är riktigt knepigt det här med sin egen position till hästen, drivande eller stoppande i förhållande till bogen. Sedan är det ett långt rep att hålla reda på och en liten käpp med snöre på som man också ska hålla reda på... de ni ;)
Speciella knopar håller man sig med, dem kan jag tack och lov träna på hemma också.

Regnet vräkte ner, men vad gör det när man har det så mysigt. Mer av detta blir det självklart. Längtar redan. En solig dag i oktober.

Brittsommar !

Jag kan inte minnas en höst som denna, Oktober har inletts med strålande sol och varmt, jag och Catch tränar i kortärmat, ivf. jag.

Catch har fått flytta till ett nytt stall med lösdrift då det visade sig att han började få fångkänningar ! Min hovvårdare såg en liten blödning i lamellranden och en aning snedbelastning på den hoven. Han har också haft strålröta som inte velat ge med sig så nu var det brått att göra något. Min kunskap om dessa problem är milt uttryckt obefintliga.
På kvällen kastade jag mig på telefonen för att leta ett nytt hem.Till min stora glädje och lättnad så erbjöd sig Carina att upplåta en plats åt min ponny, så hädanefter blir det mager kost i varierad terräng. Att sedan Lenas ridplan ligger alldeles bakom knuten gör inte saken sämre.

Carina har sedan tidigare två hästar, Geiva och Perlina, den sistnämda kallar jag Pillerina. Hon är en korsning mellan kallblod och PRE, 3 år gammal. Geiva är en islänning på 21 år, drottningen i hagen som håller ordning och reda på ungdomarna. En cool dam, Carina säger att hon är som en burk valium.Pillerina.Geiva och Pillerina.

Träningen går överraskande bra för mig och Catch. Nu har vi börjat med travigångsättningar, inga större krav, bara trava lugnt i en låg form. Jag GÅR bredvid, ja SÅ sakta ska det gå. Inte för att jag har SÅ dålig kondis. Det handlar inte om att öka farten utan bara ändra takten. Tänk vad mycket jag lär mig !!

Ibland blir det lite protester, som iförrgår när vi la på sadeln och började gå....... lite bocksprång och stegringar men sen accepterade han otyget på ryggen.Kameran är med utan krav på kvalité som du kan se ;)

RSS 2.0