Jizza har fått en ny kompis !


 Gissa om det har haft kul idag ? Här kommer lite bilder !
Du kan inte ta mig !!


Men......... vart tog du vägen ?

2 weeks !


Boy ! 


Same boy !


Girl !


Same girl !


Boy !


Same boy !


Girl !


Same girl !


Det som göms i snö...

.. kommer upp i tö.. pling, pling !...liten Jizza hittar gammalt frö ? Eller nåt annat gottigotti :)
Kommer du ihåg Robert Brobergs glada vårsång från... 70-talet ! Eller var det någon annan, som sjöng den sången, och i något annat årtionde ?

Vi var på Wärdshuset Helags i helgen och lyssnade på 70-80 tals musik. Tänk så mycket bra musik som gjordes då, men nu..... eller vad är det som händer !
Kommer du ihåg när vi skakade loss till häftigaste musiken och sedan gick på styrdans med Sven-Ingvars. Vilka kontraster. Det är Norrland.

När jag flyttade till Skåne ville tjejkompisarna höra mig berätta om styrdans och tjejernas och killarnas dans.
De tyckte att det var lustigt att man skulle bjuda upp, och att det stod skyltar som talade om vilka som hade rätt att bjuda upp. Jag såg det som fullkomligt normalt, men blev helt ställd när jag blev bjuden på mitt första knytkalas.
Vad var det ? Jag fick det förklarat, man bidrar helt enkelt med mat till middagen.
Jag inhandlade en halv kyckling och en portion potatissallad som jag ansåg var riktig festmat. Mums till mig !
Jag blev grymt besviken när man skulle lägga upp maten på bordet och alla fick ta !!!!!!!!
Den där halva kycklingen räckte ju inte långt och jag fick käka läskiga linser, bröd (säkert hembakt) salladsblad
vegetarisk gryta och slemmig avocado. Jo, så klart, kalaset var på ett kollektiv !!! Det var ju så på 70-talet, alla skulle bo i kollektiv. Men inte i Norrland.

Sedan var det det här med 1:sta maj, då ska man demonstrera ! Det gjorde alla i Helsingborg, för de var medvetna eller upplysta eller..... Men jag hade aldrig demonstrerat.  Jag fick ta mig en allvarlig funderare över vad JAG skulle demonstrera emot.  Hum.......... inte var man van vid sånt uppe i Norrland. Jag kom inte på något och stannade hemma. Till saken hör att jag tyckte att de hade rysligt fula kläder, och nästan alla en svart/vit prickig sjal runt halsen, sk, Palestinasjal.
(På lovet kom min son hem (18 år) med en sådan virad runt halsen, och jag hör mig själv säga . Snyggt !!!)

Men jag menar eller jag förstår inte, vad är det som händer ??? Håller Norrland på att förändras, vad har styrdansen tagit  vägen, puffärmsklänningarna med stora blommor och oförmågan att tänka kritiskt ?

Söndagmorgon....

..jag, Crizpi, Jizza och kameran !Vi tog en lite skogspromenad, tänkte fånga dagen med fiiina kort... men... pappis mot snö är inte så bra och inne i skogen blev det för mörkt. Men vi hade en skön tur ändå, mycket gott att stoppa nosen i !
Mattes frolic i fickan vägde lätt jämfört med hästspillning, rådjursskit och harlortar ! Crizpi och inkallning är klockrent men Jizza......... hon struntade fullkomligt i mig. Där behövs träning konstaterade jag.

Fick lite fina kort på Crizpi dock.....


Jizza !

Pappisar gör sig bäst i gröngräset. Nu längtar jag till sommaren.

Zabizax Cayenne Pepper

Eller Jill som hon kallas till vardags.Hon har haft en härlig påskhelg med massor av lek och bus med sin familj i Junsele.Att se hennes vackra huvud gör mig så glad, vilka underbara ögon, precis som sin mor !
Jag håller tummarna för henne i år inför tävlingssäsongen, kämpa på !Trött, och på väg hem efter en dag lång dag ute.

Tack Michaela för helt fantastiska kort !!

Nu är de små efterlängtade här !Det blev 2 flickor och 2 pojkar ! Längst till vänster en flicka, en pojke ligger över de två andra, där pojken är den du ser huvudet på ! Glasklart, eller hur ?

På bilden är de nästan 3 dygn, det var svårt att få bra kort de första dygnet då Titti inte alls ville att matte skulle fotografera och lyfta runt de små.
Första valpen, en tik, såg dagens ljus vid 15-tiden och den siste, en hane, var född ca. 18.30 så för mig var det väldigt passande, inget nattvak med andra ord.

Allt har gått så bra och Titti är verkligen "kär" i de små ! Lägger nosen tätt intill deras kroppar och snusar försiktigt på dem. Precis som vi människor snusar på våra små nyfödda !Det här är en kille som blir tvättad !Här ligger en kille och en tjej och har det gått i mammas värme !Tala om hungrig, ett litet nattmål var det här.


Välkommen hem !

Vårt nya lilla hjärtegryn !Jag tror visst att vi ska kunna lära henne att flyga, med de öronen så borde det gå ;)

Jizza är en mycket glad och nyfiken flicka som redan lärt sig en massa i sitt nya hem. Som att skidor inte är farligt, inte heller skoter även om det sistnämda luktar förfärligt illa.

Crizpi och Jizza har funnit varandra och leker utav bara den. Det är tur att Crizpi nu har fått en lekkamrat ,de andra "tanterna" tycker att hon är riktigt jobbig ibland. Visserligen är hon 1 1/2 år men hon är nog väldigt barnslig ändå !!!
Man skulle kunna säga att hon har barnasinnet kvar :))Inte alla valpar blir levererade vid dörren, men det blev Jizza. Tack Laila och Kaj, hoppas att ni hade några bra dagar här. Nästa gång får du ta med dig Don Pedro, Laila ;)
Vi hörs !!

RSS 2.0