Frodigt !
Så här frodigt och vackert är det i min trädgård i Jämtland. I år har växtligheten verkligen slagit rekord, aldrig har artrikedomen varit större.
Vi kom upp sent på kvällen och hann aldrig inspektera ägorna ordentligt men min granne hade gjort det.
Dagen därpå när jag var ute pekade hon på min "bädd" och se vad jag såg !!!!!!  Maken till enorm växtkraft, så mycket olika blommor och grönt.  Allt detta har jag inte lyft ett finger för, det har naturen själv skött under många år. Så fantastiskt vackert.  Färgerna är djupare i verkligheten men jag är inte så duktig med kameran förstår du.

Jag kan tyvärr inte namnen på alla sorterna men det behöver man inte kunna för att glädjas vet du !

Min son satte för några år sedan en liten rabarberplanta men den tog sig inte riktigt bra, men titta ordentligt där bakom brännässlorna så skymtar den fram med sin gängliga stjälk.

Hundarna har skött gödslingen, tack !!!

Doftminnen !I kvällningen när solen börjat dala var det tillräckligt svalt för att ta en liten cykeltur till mitt hallonställe som jag spanat in i många veckor nu. Vägen gick genom en skuggig liten grusväg, det doftade helt underbart. Solen har legat på under dagen men nu när naturen börjar svalna släpps de ljuvligaste dofter lösa.Dofter som jag känner igen, säkert från barnvagnstiden, så känns det i varjefall !! Det finns många dofter och minnen som hänger ihop men jag har aldrig lyckats med konststycket att först minnas en händelse och sedan även komma ihåg doften ? Det måste nog komma andra vägen, doften-minnet !
Lite hallon blev det också men ack så svåra att komma åt. Buskarna var på sina ställen säkert två meter höga och stickiga som attan. Fulla med småkryp och läskigheter och.....
När jag gick där och plockade funderade jag på vad de skulle bli av dem, (inte småkrypen) sylt, saft ,kanske några småkakor eller bara mula in dem i munnen ? Gissa vad det blev ??

Väl ute ur buskaget upptäckte jag mina rivna armar, de som jag ägnat så lång tid till att sola, samt ett par fästingar som  irrade hit och dit på dem. Fort, fort cyklade jag hem, av med kläderna och in i duschen, skönt !!

Jag har glömt att berätta att åskan slog ner i min dator, alla bilder och adresser m.m. är BORTA ! Nej, jag har inte gjort kopior, men det är lugnt, doftminnen är bäst.

Underbara sommar !

Värmeböljan !Det är så skönt i skuggan under det gamla äppelträdet.

Sommar sol och bad !


Badplatsen, så ljuvligt somrigt !


Känn lugnet !


Tillslut så kom sommaren till hela Sverige, inte en dag för tidigt. Hoppas att några av er fortfarande har semester kvar så att ni kan njuta lika mycket som vi gjorde den här dagen.

Vilken liten idyll som vi fann inte långt från vårt nya hem. Lite folk var det också så vi kunde i lugn och ro ligga på bryggan, sola och bada i det varma vattnet. Ja, det var nog snudd på himmelskt. Det finns ganska många sådana här underbara badstället utefter Dalälven har jag förstått nu. Det var mycket låååånggrunt på vissa ställen, det hade bildats en sandås som man kunde gå på, riktigt långt ut. En kvinna låg i en badstol där långt ut i vattnet, det såg lite konstigt ut. Var det en avlägsen släkting till Jesus, ni vet, han som kunde gå på vattnet ?? Hi hi hi hi....

I Jämtland ligger Storsjön, men där är det oftast för kallt i vattnet  för bad så oftast brukar jag bara doppa fötterna. Om jag överhuvudtaget tar mig ner till sjön !!!

Husbygget och lite annat !
Nu äntligen börjar huset att ta form, ivarjefall grunden. Det är otroligt att det går så fort ,på bara fyra dagar är grunden klar med avlopp, dränering, vatten och el ! Själv har jag mest inspekterat, bättrat på solbrännan, lagat mat, städat, tvättat, diskat, motionerat hundar, skött om de sociala kontakterna och läst böcker.
Om jag kommer över en intressant och spännande bok sträckläser jag den och är knappt kontaktbar, då förfaller hemmet, ingen mat, inga rena kläder och dammet lägrar sig tillsammans med hundhåret. Men vad gör det, allt finns kvar till nästa dag. Förr eller senare så uppstår lusten att ta tag i det, har jag märkt. Den insikten tog det, för mig, många år att komma fram till. Tänk så många gånger jag städat putsat och fejat och varit på ett hel....... humör !!! Stackars barn, att växa upp i en sån atmosfär ?!      Förlåt en mor !

Ja, det är nog så tyvärr,att år 2008 så är det fortfarande vi kvinnor som tar huvudansvaret för hemmets skötsel. Är vi verkligen bäst lämpad för det ? Eller är det så att vi vill ha det på vårt sätt och har svårt att se att saker och ting kan göras på många olika sätt och slutresultatet blir ändå bra ? Eller vill vi vara SÅ duktiga ? Eller.........????????
Vad tycker/tror Du ?RSS 2.0