Lektion

Idag fick jag en lektion med Carina.
Dagen såg helt bedrövlig ut, rent vädermässigt, men tack och lov så var det uppehåll när vi gav oss iväg, skrittandes mot Bruket. Uppehållet höll i sig och plötsligt så tyckte jag att det var nog riktigt bra ändå. Kanske det berodde på den feedback jag fick av Carina. Jo, nog travar vi alltid, med stora steg och jag skumpandes ovanpå Fengur. Stundtals riktigt fin i formen men i höger varv är det lite trögt att få igenom böjningen. Det jobbar vi vidare med. Ett tips från Carina är att jag bara ska använda kapsonen och strunta i tyglarna till bettet. Blir intressant att se vad som händer då. Jag ska fokusera på sitsen och försöka att bara använda den.
Kändes så bra när vi var klara.
 
Som belöning tog vi en liten tur i skogen. Fengur var riktigt pigg, travade på som en vettvilling, Geiva är så snabb så Fengur får lägga in ett extra kol för att hinna med. Liten busbockning blev det, men inte värre än att han slutade när jag sa till.
Det här ger mersmak ;)

Harmoni

 
Fasiken vilken underbar ridtur det blev igår... och idag med !!!!
 
Nu har jag gett mig sjutton på att fixa en fin och bärig trav med Fengur. Sagt och gjort, på med vanligt tränsbett och kapson. Fengur är nog mest van vid det, för han krullar inte ihop sig utan traskar snällt på med "lagomt" lyft huvud. Samtidigt som jag får till en lite lätt ställning i nacken med kapsonen.
Vädret igår var så där helt fantastiskt underbart med klarblå himmel, strålande sol och krispigt kall luft. Perfekt för en islänning ! Liite svårt för honom att lämna fröknarna i hagen har han, men med ett litet övertalning så går det bra.
Vi tog backen upp till Kontorillen i TRAV, först stor och skumpig värre, jag red lätt för att spara hans stackars rygg. Varvade ner med skritt och så på`t igen. Väl uppe vände vi och skrittade tillbaka då gick det undan vill jag lova, hemåt ni vet ! Men, väl nere vände jag och sedan drog vi en repa till med skritt och trav.
Rätt var det var så frustade han, slappnade av och bar mig snällt i en  fin trav. Jiipii, efter 10-15 meter saktade jag ner, hoppade av, massor av beröm ochså traskade vi hem. Vad jag kände mig som en världsmästare!!!!!
 
Idag upprepade jag samma procedur, ingen övertalning, han var så pigg och trevlig. Traven kom mycket snabbare idag. Klarade även att sitta ner på honom utan att skumpa för mycket. Känns som det börjar bli bärigt. Imorgon rider jag för Carina och då hoppas jag att hon inte säger - Men Lena, det där är ingen trav utan vanlig hederlig grispass :(
Hur som haver (vågar knappt andas det) vilken underbar pålle jag fick !! Jag känner mig så trygg med honom.
Idag var det älgjakt i skogen.... inte kul alls, vill inte bli skjuten också.
 
Käre maken och jag delar på kameran, då min gått sönder. Ska ta kort till veckan.
 
 
 

Vintertid= Normalliv

 
Ja, äntligen kan jag snart lägga detta år bakom mig.
Tråkigt som en stenöken har det stundtals varit.
Min otåliga personlighet har ställts inför lite prövningar, nyttigt kan man tycka. Några ljusglimtar finns såklart, som att Catch har kommit till ett bra hem och sköter sig utmärkt. Vill gärna smickra mig med, att det nog beror på all markträning som han fått från mig och Frida.
 
Sedan att Fengur flyttade till mig var verkligen behövligt för en ärrad krigare/ridare ! Det hade inte kunnat bli bättre.  Han är mycket rar och tillmötesgående för det mesta. Men blir lätt väldigt trött och sliten om han, utan sina hagkompisar, tvingas lämna hagen. Jag tror oftast att det är magen som krånglar eller kanske ont i hoven, eller kanske de nya bootsen ?
 
 Fengur som är en 5 gångshäst ger mig en hel del huvudbry. Inte visste jag att man kan rida alla gångarter samtidigt ! Men de erfarna säger att så ska det inte vara, så nu jobbar jag med nåt så enkelt som en liten trav, tack. Tar tacksamt emot alla tips.
Nu ska här tränas och tränas. ja, det ska ilridas som man säger i Jämtland.
 
Efter min evighetslånga sjukskrivning har jag börjat jobba, vad jag har saknat mina underbara arbetskamrater, extra roligt att börja jobba när det lackar mot jul !
 
Bloggtorkan är förhoppningsvis över !
 
 
 

 

 


RSS 2.0