Midsommarhelgen

Ja, så var den överstökad för i år. Jag har blivit ett år äldre, ätit god mat och blivit grattad av mina vänner.

På midsommaraftonen åkte vi till Kälen och tittade runt, det var medeltida marknad där. Blev förvånad över att det var så mycket folk. Min man köpte en till samekniv, men jag höll hårt i slantarna, fast jag blev frestade av både det ena och det andra.
Vi köpte hamburgare och korv till lunch, tyvärr höll jag inte lika hårt i matbrickan, så jag tappade den. Så där stod jag med lång näsa och tittade på den ringlande matkön, insåg att det inte gick att börja om. Min man torkade artigt av korvarna och gav mig, tur att jag inte är kräsmagad ! Satt sedan i underbar sol och lät mig väl smakas av den godaste korven.Höjdpunkt för de yngre !


Söta alpackor, vill ha !!!!!
Riddarspel för både det yngre och det äldre gardet !


Publiksuccé !Det här rekommenderar jag till nästa år :)))

Fia med Catch !

Vilken vacker trio !
Lugnt och fint :)


Hur söt får man vara ??

Fredagsmys

Jamen, hur skön kan inte en fredag vara ?
Soligt och förvånansvärt varm med en svalkande vind, perfekt om man är häst.

Lite små pyssel hemma, handla, vila och sedan till stallet och Catch och Geifa. Jo, jag pysslar lite med Geifa, nu när hennes matte är på kurs med Pillerina, Perlina, barnet ;) Kärt barn har många namn.

Det är lite konstigt att Geifa och Catch inte går upp till skogen när inte Pillerina är hemma. Hum... nej, Pillerina är ingen ledare, lägst i rang. Dessutom har de lite att äta !!!!

Jag och Catch fick en underbar långpromenad, vi börjar verkligen komma underfund med varandra, mer och mer för varje dag.
Jo, han är verkligen cool, men visst, han är bara 4 år och ibland kan det vara lite läskigt.
Det står några stora blå tunnar vid Lögdö ridakademi, de är läskiga. Det visste jag sedan tidigare, att HAN tycker, eller tyckte.Idag använde jag dem som target. Visste inte riktigt vad jag gjorde, bara klickade och han gick fram och nosade, lite snabbt. Nej, tänkte "positiva" matte, det måste ha varit en tillfällighet. Gjorde det en gång till, samma respons igen. Wooaaww häftigt.....men funkade det verkligen ?

Vi vandrade vidare till ett trängre ställe, med grejer till salu. En kanot och en släpkärra, mycket skumt tyckte Catch. Jag gjorde samma sak med kanoten och släpkärran som med tunnorna,  och det funkade !!!!!! Nu är jag övertygad.Bockningsdax !Trodde nästan att regnet skulle göra oss blöta idag igen, men det var bara ett litet stänk. Skönt det, för annars får väl Fia börja med galonisar.

Idag blev det flera varv runt på ridbanan. Vi vände diagonalt i båda varven och körde lite serpentiner för säkerhetsskull. Lite fjantig blir han på ett ställe men det redde vi ut. Såå duktig älskade snälla ponny !
Sedan kände vi att det var nog, det gjorde Catch med, han satte igång med lite bocksprång i "vanlig ordning" !!
Fia hoppade av, så allt gick bra. Men det här är INTE ok. Hon hoppade upp igen och Catch fick knata på ett varv till med serpentiner.
Det blev ett lugnt och trevligt avslut trots allt.

Vi resonerade igenom vad som hänt och var överrens, han är inte rädd eller obekväm med skänklarna, han blev trött och less helt enkelt. Det var mycket nyttigt för mig att se hela förloppet från marken. Först backade han några steg med frambenen i godan ro, för att samla bakbenen under sig, bli stark och kunna köra upp ryggen med full kraft. Men matte höll i grimskaftet och stod framför och kunde skrika N E J och rycka. Han kom av sig. Nästa gång, om Fia hoppar av, kommer han även att få rygga och rygga och rygga.
Jag säger bara - My little pony, love !

Bra med en smidig beridare :)


Rapport från en skurhink

Det finns en bok med den titeln, tror den kom ut på 70-talet. Men det var länge sedan jag använde en sådan.
Visst behöver här skuras men annat går före. Idag besök hos en kiropraktor, han verkar BRA !
Inhandlade ett par Levis jeans, 751, med 20% rabatt, sånt gillar jag !

Snart i väg till pållen som skall tränas med kapson idag, öppnor och slutor. Måste verkligen tänka på min position !!!! Annars har det gått bra i veckan med den sk. inridningen. Han förstår stanna nu (viktigt;) men inte framåt riktigt än. Som avslutning hivade Fia upp sin lille son Oliver, som fick sig en liten ridtur, jag tror inte att Catch märkte något. Lugn och trevlig hela tiden. Allt arbete som jag och Frida la ner i vintras märks tydligt, det tycker t.om. Fia :)
På söndag tar jag med mig kameran..... nu ska det till lite bildbevis. 

Håll tillgodo med den här så länge.


RSS 2.0